NASZE RZEŹNIE
ZAPRASZAMY DO KRAKOWA!
Uczta w podziemiach
Rzeźnia – Stare Miasto
Znajdująca się przy Placu Dominikańskim 2 w Krakowie restauracja Rzeźnia – Ribs On Fire to miejsce spotkań miłośników wyśmienitych mięsnych potraw i dobrego, kraftowego piwa. Od 2016 r. serwujemy tutaj największe w mieście żeberka z grilla, a także doskonałe burgery i argentyńskie steki. Mieliśmy również okazję zorganizować konkurs w jedzeniu żeber wieprzowych na czas Big Żebrosky, którego kolejne edycje planujemy już wkrótce. Jesteśmy zlokalizowani zaledwie 3 minuty pieszo od płyty Rynku Głównego. Zapraszamy na sycący lunch w przerwie pomiędzy zwiedzaniem i doświadczaniem kolejnych krakowskich zabytków kultury i historii.
Nasz lokal to również idealne miejsce na urządzenie przyjęcia urodzinowego, imprezy okolicznościowej lub spotkania biznesowego. W komfortowych warunkach jesteśmy gotowi przyjąć 60-ciu Twoich gości. Oferujemy im najlepszą obsługę i świetną kuchnię. Tym, co nas wyróżnia, jest również kameralny, acz obfity w kuszące, lokalne nalewki Salonik Jubilata, który skrywa nasza piwnica. Otwieramy przed wielbicielami dobrych trunków swoje podwoje i zapraszamy na degustację alkoholi, które z pewnością Cię rozgrzeją nawet gdy Wisłę skuje srogi lód. Wpadnij do nas z rodziną i paczką znajomych!
Uczta w podziemiach
Rzeźnia – Stare Miasto
Znajdująca się przy Placu Dominikańskim 2 w Krakowie restauracja Rzeźnia – Ribs On Fire to miejsce spotkań miłośników wyśmienitych mięsnych potraw i dobrego, kraftowego piwa. Od 2016 r. serwujemy tutaj największe w mieście żeberka z grilla, a także doskonałe burgery i argentyńskie steki. Mieliśmy również okazję zorganizować konkurs w jedzeniu żeber wieprzowych na czas Big Żebrosky, którego kolejne edycje planujemy już wkrótce. Jesteśmy zlokalizowani zaledwie 3 minuty pieszo od płyty Rynku Głównego. Zapraszamy na sycący lunch w przerwie pomiędzy zwiedzaniem i doświadczaniem kolejnych krakowskich zabytków kultury i historii.
Nasz lokal to również idealne miejsce na urządzenie przyjęcia urodzinowego, imprezy okolicznościowej lub spotkania biznesowego. W komfortowych warunkach jesteśmy gotowi przyjąć 60-ciu Twoich gości. Oferujemy im najlepszą obsługę i świetną kuchnię. Tym, co nas wyróżnia, jest również kameralny, acz obfity w kuszące, lokalne nalewki Salonik Jubilata, który skrywa nasza piwnica. Otwieramy przed wielbicielami dobrych trunków swoje podwoje i zapraszamy na degustację alkoholi, które z pewnością Cię rozgrzeją nawet gdy Wisłę skuje srogi lód. Wpadnij do nas z rodziną i paczką znajomych!
Kameralne biesiadowanie!
Rzeźnia – Bożego Ciała
Umiejscowiona przy ul. Bożego Ciała 14 w sercu krakowskiego Kazimierza restauracja Rzeźnia – Ribs On Fire to lokal, który jako pierwszy serwował (i nadal to robi!) najlepsze i największe żeberka w mieście. Działamy nieprzerwanie od 2014 r. Nieco bardziej kameralna lokalizacja pozwala na wspólną ucztę 30-40 osób. Roztaczający się wokół aromat starannie dobranych mieszanek przypraw i ręcznie robionych sosów sprawia, że trudno przejść tędy obojętnie.
Miejsce szczególnie upodobali sobie mieszkańcy Krakowa, więc jeśli chcesz poczuć również nieco lokalnego klimatu i kameralnej atmosfery małej knajpki z wybornym mięsem – nie wahaj się i odwiedź nas jak najszybciej! Podobnie jak w innych naszych Ribhouse’ach serwujemy tutaj sycące żebra wieprzowe i wołowe, argentyńskie steki cenione przez koneserów i burgery o unikatowym smaku. Wszystko okraszone idealnie skomponowanymi dodatkami. O Twój dobry nastrój zadba nasz zawsze uśmiechnięty zespół kelnerek i kelnerów. To co, wpadniesz do nas?
Kameralne biesiadowanie!
Rzeźnia – Bożego Ciała
Umiejscowiona przy ul. Bożego Ciała 14 w sercu krakowskiego Kazimierza restauracja Rzeźnia – Ribs On Fire to lokal, który jako pierwszy serwował (i nadal to robi!) najlepsze i największe żeberka w mieście. Działamy nieprzerwanie od 2014 r. Nieco bardziej kameralna lokalizacja pozwala na wspólną ucztę 30-40 osób. Roztaczający się wokół aromat starannie dobranych mieszanek przypraw i ręcznie robionych sosów sprawia, że trudno przejść tędy obojętnie.
Miejsce szczególnie upodobali sobie mieszkańcy Krakowa, więc jeśli chcesz poczuć również nieco lokalnego klimatu i kameralnej atmosfery małej knajpki z wybornym mięsem – nie wahaj się i odwiedź nas jak najszybciej! Podobnie jak w innych naszych Ribhouse’ach serwujemy tutaj sycące żebra wieprzowe i wołowe, argentyńskie steki cenione przez koneserów i burgery o unikatowym smaku. Wszystko okraszone idealnie skomponowanymi dodatkami. O Twój dobry nastrój zadba nasz zawsze uśmiechnięty zespół kelnerek i kelnerów. To co, wpadniesz do nas?
Zawsze perfekcyjnie zgrillowane, soczyste mięsa od lokalnych dostawców!
Wyśmienite sosy wedle receptur opracowanych przez Szefa Kuchni.
Naturalne lemoniady, skomponowane, by ugasić Twoje pragnienie.
Kraftowe, sezonowe piwa, czyli niezastąpione uzupełnienie posiłku.
Unikalny klimat i smak Rzeźni!
Dlaczego nasze grillowane mięso jest najlepsze?
Wyobraź sobie kawałek soczystego, ociekającego aromatem przypraw, mięsa. Niech na grillu pojawi się diabelsko przypieczone, największe żeberko wieprzowe, jakie miałeś okazję zobaczyć na własne oczy. Tuż obok delikatnie muskana żarem gorącego grilla, sycąca oczy swoim widokiem, piękna karkówka, smakowicie zarumieniona, a naprzeciw niej, prawdziwy stek wołowy – czekający na Twoje kubki smakowe.
Czy byłbyś w stanie oprzeć się zapachowi unoszącemu się dookoła Ciebie? Jeśli byłeś u nas chociaż raz, dobrze wiesz, że to niemożliwe! A jeśli masz zamiar do nas przyjść, wiemy dobrze, że nie trafisz do nas przypadkiem, ale dlatego, że ktoś powiedział Ci o nas. Prawda?
Unikalny klimat i smak Rzeźni!
Dlaczego nasze grillowane mięso jest najlepsze?
Wyobraź sobie kawałek soczystego, ociekającego aromatem przypraw, mięsa. Niech na grillu pojawi się diabelsko przypieczone, największe żeberko wieprzowe, jakie miałeś okazję zobaczyć na własne oczy. Tuż obok delikatnie muskana żarem gorącego grilla, sycąca oczy swoim widokiem, piękna karkówka, smakowicie zarumieniona, a naprzeciw niej, prawdziwy stek wołowy – czekający na Twoje kubki smakowe.
Czy byłbyś w stanie oprzeć się zapachowi unoszącemu się dookoła Ciebie? Jeśli byłeś u nas chociaż raz, dobrze wiesz, że to niemożliwe! A jeśli masz zamiar do nas przyjść, wiemy dobrze, że nie trafisz do nas przypadkiem, ale dlatego, że ktoś powiedział Ci o nas. Prawda?
Krakowska stolica miłośników mięsa
Historyczne dzielnice Krakowa – Stare Miasto oraz Kazimierz – stanowią unikatowe na skalę światową dziedzictwo. Atrakcyjne turystycznie rejony nie mogły zostać pominięte przez restauratorów. Dlatego właśnie tutaj postanowiliśmy napisać swoją historię, która swój początek ma w kameralnym lokalu przy ulicy Bożego Ciała 14. W 2014 r. powstała tam pierwsza w Polsce restauracja Rzeźnia – Ribs On Fire serwująca grillowane żeberka wieprzowe i wołowe.
Przyjazna atmosfera, którą stworzyła nasza obsługa wraz z unoszącym się zewsząd aromatem ziół, przypraw i mięs prosto z prawdziwego grilla sprawiła, że koncept cieszy się dużym zainteresowaniem. Zdecydowaliśmy się więc na otworzenie kolejnego lokalu w 2016 r. Drugi polski Ribhouse znajduje się przy Placu Dominikańskim 2, nieopodal płyty Rynku Głównego. Dziś serwujemy tutaj nie tylko wyśmienite żebra, lecz również nieszablonowe połączenia w stylu Turf Surf, takie jak argentyńskie steki okraszone krewetkami z patelni.
Mamy już dwie restauracje w Krakowie…
…i nie jest to nasze ostatnie słowo!
Do zobaczenia!
Krakowska stolica miłośników mięsa
Historyczne dzielnice Krakowa – Stare Miasto oraz Kazimierz – stanowią unikatowe na skalę światową dziedzictwo. Atrakcyjne turystycznie rejony nie mogły zostać pominięte przez restauratorów. Dlatego właśnie tutaj postanowiliśmy napisać swoją historię, która swój początek ma w kameralnym lokalu przy ulicy Bożego Ciała 14. W 2014 r. powstała tam pierwsza w Polsce restauracja Rzeźnia – Ribs On Fire serwująca grillowane żeberka wieprzowe i wołowe.
Przyjazna atmosfera, którą stworzyła nasza obsługa wraz z unoszącym się zewsząd aromatem ziół, przypraw i mięs prosto z prawdziwego grilla sprawiła, że koncept cieszy się dużym zainteresowaniem. Zdecydowaliśmy się więc na otworzenie kolejnego lokalu w 2016 r. Drugi polski Ribhouse znajduje się przy Placu Dominikańskim 2, nieopodal płyty Rynku Głównego. Dziś serwujemy tutaj nie tylko wyśmienite żebra, lecz również nieszablonowe połączenia w stylu Turf Surf, takie jak argentyńskie steki okraszone krewetkami z patelni.
Mamy już dwie restauracje w Krakowie…
…i nie jest to nasze ostatnie słowo!
Do zobaczenia!
Rzeźnia – Ribs on Fire
ul. Plac Dominikański 2
31-043 Kraków
tel: +48 668 454 439
GODZINY OTWARCIA:
ND – CZ 1200 – 2200
PT – SB 1200 – 2300
Rzeźnia – Ribs on Fire
ul. Bożego Ciała 14
31-059 Kraków
tel: +48 572 903 196
GODZINY OTWARCIA:
ND – CZ 1200 – 2200
PT – SB 1200 – 2300